facebook

США готові інвестувати $1,5 млрд в український агросектор

Дві компанії виявили бажання інвестувати в портову логістику.

1653281




Американські інвестори під час зустрічей у Вашингтоні з представниками українського уряду висловили готовність вкласти близько 1,5 млрд доларів США у вигляді інвестицій і кредитів у розвиток агропромислового сектору України. Про це заявив під час підсумкової прес-конференції на Українсько-Американському бізнес-форумі міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, передає прес-служба Міністерства.

“Я не можу називати імена компаній, але назву загальні цифри, які прозвучали. Дві компанії виявили бажання інвестувати в портову логістику, одна компанія – в насіннєвий бізнес, і одна компанія – в переробний бізнес в харчовій галузі”, – зазначив міністр.

При цьому, за його словами, “загальна цифра, яка прозвучала – це понад півмільярда доларів США” тих інвестицій, які компанії Сполучених Штатів найближчим часом готові вкладати”.

Крім того, додав міністр, ще майже 1 млрд доларів США зараз очікують рішення американського Ексімбанку.

Раніше сьогодні, заступник державного секретаря США з економічних питань Кетрін Новеллі і міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський підписали угоду пролібералізацію ринку повітряних перевезень між двома країнами (про “відкрите небо” – Open Skies).

Читайте також:  Потяг, що зійшов з колії у США, перевищив вдвічі швидкість

Шукайте деталі в групі Facebook