facebook

Після 24 січня Україна повернеться до “помаранчевої” зони: що залишиться під забороною

В Україні після закінчення жорсткого карантину (локдаун), який введений з 8 по 24 січня, країна повернеться до обмежень, що діють в “помаранчевій” зоні.

Як повідомляє OBOZREVATEL, про це раніше повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши, що локдаун продовжувати не будуть.

“Цей карантин, який діє зараз, завершиться 24 січня. З 25-го ми ймовірно перейдемо до помаранчевої зоні, що діяла до введення нинішніх правил”, – пояснив глава Кабінету міністрів.

Нагадаємо, що в країні через епідемію COVID -19 ввели спеціальне епідеміологічне зонування, яке передбачає поділ на спеціальні зони. Всього їх чотири в незалежно від рівня епідемічної небезпеки: зелена, жовта, помаранчева і червона.



У “помаранчевій” зоні під забороною залишиться:

відвідування установ соцзахисту, в яких знаходяться люди похилого віку, крім що надають послуги кризового характеру;

діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази і т.д.), крім готелів;

діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час;

планові госпіталізації в лікарнях;

робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури;

прийом нових змін в дитячі табори.

У свою чергу в “помаранчевій зоні” країні відновлять роботу готелі. Буде дозволено проводити масові заходи для аудиторії не більше 100 чоловік (1 людина на 20 кв. М). Знову почнуть працювати розважальні заклади, ресторани (крім нічного часу 22: 00-07: 00), кінотеатри та театри (але при заповнювання залу не більше ніж на 50%). Також буде дозволена невідкладна і планова госпіталізація, якщо в разі відстрочки існує ризик для життя.

Читайте також:  ПЕРШЕ ПРОФЕСІЙНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ ЗЕЛЕНСЬКОГО: ЩО ВІДОМО ПРО НОВОГО КЕРІВНИКА СЛУЖБИ ЗОВНІШНЬОЇ РОЗВІДКИ УКРАЇНИ ВЛАДИСЛАВА БУХАРЄВА

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.