facebook

“У маленької Орисі відмовляють ніжки, ще й важка пневмонія погіршила її стан”: рідні просять про допомогу

У маленької українки Орисі Крайняк важка недуга – “Синдром Ларсена”(вроджені вивихи та деформація великих суглобів). Дівчинка від дитинства бореться з цим генетичним захворюванням. Раніше стан дівчинки був покращився і вона навіть почала ставати на ніжки, але згодом Орися перехворіла важкою пневмонією і її стан почав погіршуватися. Зараз на лікування дівчинки потрібні значні кошти, тому рідні просять небайдужих про допомогу.

Про це повідомляє Сергій Крайняк на своїй сторінці у фейсбук, передає “Це моя Україна”.

Так, у своєму дописі він зазначає наступне:

“Моя племінниця Крайняк Орися із народження важко хворіє, у неї вроджене генетичне захворювання “Синдром Ларсена”(вроджені вивихи та деформація великих суглобів).
До недавнього часу ми силами нашої сім’ї лікували нашу дівчинку у Києві і після численних операцій, сотень днів проведених на лікарняному ліжку Орися потихеньку почала ставати на ноги.
Але рік тому їй почало гіршати, стало важко сидіти та стояти, все складніше пересувати ногами, а після важкої пневмонії перенесеної минулої зими вона ослабла на стільки що ледве почала рухати ніжками.
Лікарі не могли сказати що із нею, аж поки ми самі не вирішили зробити МРТ, яке показало критичне викривлення шийних хребців які тиснуть на спинний мозок, і через це Орися втрачала владу над своїм тілом.
Зараз вона не може навіть самостійно сидіти, та довго тримати голову, ніжки майже зовсім нерухомі.
Нажаль наші лікарі спочатку просто не бачили цієї проблеми, і через це вона запущена настільки що зараз в Україні нам не гарантують що зможуть допомогти її.
Тому єдина надія на те що Орися ходитиме це дороговартісне лікування закордоном.
Я прошу у всіх Вас допомогти нашій сім’ї, якщо у вас є друзі волонтери які допомагають хворим діткам надішліть їм цю інформацію, а також ми просимо матеріальної допомоги, адже операції що потрібно зробити вартують попередньо 169 000 євро.


Читайте також:  Цукровий діабет: що потрібно знати про гірку хворобу з солодкою назвою

4731185620156064 USD
4731185620156072 EUR
4731185620156056 UAH Крайняк Микола Васильович (Приватбанк)”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.