facebook

Україна “задубне” до -30 градусів: де розгуляються тріскучі морози

У неділю, 17 січня, в Україні очікуються сильні морози, розповіла синоптик Наталка Діденко.

Як повідомила вона в Facebook, найближчої ночі температура повітря становитиме -17 -23 градуси.

“На Харківщині, Сумщині, Луганщині, Полтавщині -22 -28 градусів, можливо, місцями до -28 -30 градусів”, – попередила синоптик.

За її прогнозом, вдень 17 січня в більшості областей України очікується -10 -17 градусів. У західних областях (крім Волині та Рівненщини) та у південній частині вночі -9 -15 градусів, вдень 3 -10 градусів. На дорогах ожеледиця.

Синоптик уточнила, що в Києві в неділю – без істотних опадів. Слизько. Вночі -15 -18 градусів, при проясненні до -20 градусів, вдень -13 -15 градусів.

“Морози в Україні триватимуть до 20-го січня. 21 січня прийде до нас інша повітряна маса, явно тепліше, тому метеозалежним людям – приготуватися, тому що стрибок буде значним: від -20 градусів вночі до 1 +3 градусів вдень”, – додала Діденко.

Відзначимо, що за прогнозом Укргідрометцентру, погода в Україні з нічними морозами протримається до середини наступного тижня. А вже з 21 січня очікується суттєве потепління.

В Укргідрометцентрі найближчими днями в Україні прогнозують сильні морози. Зокрема, 17 січня на півночі країни вночі температура опуститься до -24 градусів. Крім того, в найближчі дні по всій країні очікуються нічні морози нижче 20 градусів.

Читайте також:  Україну накриває серйозна негода: синоптики попереджають про небезпеку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.