facebook

Шахтар перемагає Динамо і завойовує Суперкубок України

Динамо поступилося Шахтарю з рахунком 0:2 у матчі за Суперкубок України, який відбувся 14 липня в Одесі
1653292



Динамо, залишившись в кінці матчу в меншості, програло Шахтареві з рахунком 0:2.

Підопічні Мірчі Луческу зі стартового свистка заволоділи ініціативою в поєдинку, змусивши киян діяти другим номером. Свій перший небезпечний момент «гірники» створили вже на 7-й хвилині зустрічі. Тоді Марлос м’яко закинув м’яч у штрафну на Олександра Гладкого. Останній ударом головою відправив м’яч під поперечину, але Олександр Шовковський зумів парирувати цей удар.

На 16-й хвилині вже Алекс Тейшейра міг вивести Шахтар вперед у матчі. Півзахисник, отримавши пас в штрафний від партнера, потужно пробив по воротах Шовковського, але на шляху м’яча стала голова Олександра Драговоіча.

У середині першого тайму Динамо зуміло вирівняти гру, а наприкінці першої 45-ї хвилинки заволодіти ініціативою. Але створити щось небезпечне біля воріт Шахтаря так і не змогли.

Найцікавіше команди залишили на другу половину зустрічі. Практично відразу після перерви підопічні Сергія Реброва протягом трьох хвилин отримали три жовті картки, встигнувши створити до цього кілька небезпечних моментів.

Спочатку Ярмоленко на вході в штрафну Шахтаря з правого флангу виконав навіс, який виявився ударом. М’яч, перелетівши голкіпера, вдарився об дальню штангу. Через пару хвилин Мораеш міг забивати гол, але новачкові Динамо не вистачило зросту, щоб переграти Ярослава Ракицького.

Шахтар не збирався бути в цій грі глядачем, і на 51 хвилині відповів своїм моментом. Фред сильно пробив з дальньої дистанції, але Олександр Шовковський в стрибку зумів перевести м’яч на кутовий кінчиками пальців.

Після цього гра стала грубою. Футболісти часто порушували правила, але арбітр зустрічі Анатолій Жабченко зумів залишити гру під своїм контролем.

Читайте також:  Шахтар обіграв Говерлу перед матчем із Фенербахче

На 89-й хвилині зустрічі стався ключовий момент зустрічі. Тоді, голкіпера і капітана Динамо Олександра Шовковського видалили з поля, за фол у власному штрафному на Алексі Тейшейрі. Оскільки Динамо до того моменту використовувало всі свої заміни, у ворота став захисник Александар Драгович, якому належало парирувати удар Даріо Срни з пенальті, який призначив арбітр. Капітан Шахтаря майстерно розвів голкіпера і м’яч по різних кутах, вивівши Шахтар вперед.

А вже в доданий арбітром час «гірники» збільшили рахунок до 2:0. Вийшовши на заміну в другому таймі Віктор Коваленко віддав гольову передачу на Бернарда, який з кількох метрів завдав потужного удару по воротах. Рахунок у матчі Динамо – Шахтар 0: 2, і «гірники» перед стартом нового сезону чемпіонату України виграли Суперкубок.

Динамо – Шахтар 0:2

Голи: Срна (89), Бернард (90+4)

Динамо: Шовковський, Данило Сілва, Віда, Драгович, Антунеш, Риболовля, Велозу, Морозюк (Гусєв, 67), Сидорчук (Гармаш, 82), Ярмоленко, Мораес (Кравець, 78)

Шахтар: Каніболоцький, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред (Коваленко, 87), Марлос (Дентіньо, 77), Тейшейра, Тайсон (Бернард, 64), Гладкий

Попередження: Сидорчук, Драгович, Данило Сілва, Рибалка, Віда, Кравець – Фред, Тейшейра, Срна

Вилучення: Шовковський, 89 (фол останньої надії), Рибалка, 90+5 (друга жовта картка)
За матеріалами: СПОРТ bigmir)net

Шукайте деталі в групі Facebook