facebook

Кабмін доручив розробити нововведення: українці купуватимуть газ за новими правилами

В Україні постачальників газу зобов’яжуть пропонувати “річні тарифи”. В результаті влітку кожна сім’я зможе за фіксованою вартістю замовити собі обсяг газу на рік і рівними частинами виплачувати.



Це дозволить значно знизити вартість блакитного палива. Справа в тому, що влітку газ може бути на 50-60% дешевше, ніж взимку. Тому якщо купувати в “низький” сезон відразу на рік, платити можна менше. Розпорядження розробити і впровадити довгострокові контракти на засіданні Кабміну 20 січня озвучив прем’єрміністр Денис Шмигаль, пише Обозреватель.

“Всі газопостачальні компанії вже цієї весни повинні надати людям свої річні продукти. Відповідно, до кінця місяця я очікую від Міненерго, від Мінекономіки і Мінсоцполітики, разом з НКРЕКП і Антимонопольним комітетом підготовлених довгострокових інструментів для збалансування ринку природного газу, тобто люди повинні розуміти, передбачити і прораховувати витрати своїх домогосподарств”, – сказав прем’єрміністр.

Відзначимо, з 1 лютого тариф на газ встановлять на рівні 6,99 грн за кубометр для всіх постачальників. Така ціна буде закріплена до кінця опалювального сезону, до 31 березня 2021 року.

Тарифи на газ в Україні
З 1 лютого в Україні також встановлять максимальний тариф на доставку газу (т. зв. абонплата). Зараз вона досягає 2,45 грн, а за новими правилами буде не дорожчою від 1,79 грн за кубометр. Якщо зараз ваш облгаз просить за кубометр менше, нічого не зміниться.

Читайте також:  З усіх українців зберуть тисячі гривень на оборону і пенсії: головне з проєкту бюджету-2020

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.