facebook

За добу в АТО загинули 8 українських військових, 16 – поранені

Серед вісьми загиблих українських військових п’ятеро підірвались на міні



8d0e2f7-------------

Про це під час брифінгу заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“Обстановка в зоні АТО продовжує погіршуватись. Противник різко збільшив щільність вогню на ряді ділянок фронту. Зокрема на луганському напрямку противник активізувався у другій половині дня. Бойовики ввечері з мінометів обстріляли станицю Луганську. В районі Новоташківського, що на Бахмутській трасі, противник двічі обстріляв наші позиції з реактивних установок “Град-П”, – заявив Лисенко.

Поодинокі провокації бойовиків, що супроводжувались стріляниною зі стрілецької зброї та гранатометів, траплялись у Щасті, Трьохізбенці, Кримському та Золотому.

“На донецькому напрямку обстановка залишається найбільш складною. Тут фіксується понад 80% фактів порушення режиму тиші з боку незаконних збройних формувань. Чотирма районами найбільшого напруження на цій ділянці фронту залишається Світлодарська агломерація, північні околиці Горлівки, селище Новгородське та західні околиці Донецька. Всюди застосовується важке озброєння”, – додав Лисенко.

Бойовики гатили з боку Вуглегірська спочатку стрілецькою зброєю, згодом підключили важку артилерію. Обстріл не припинявся протягом дня.

“З іншого боку Світлодарського водосховища під ворожим мінометний вогнем опинились Майорськ,Миколаєвка друга, Ленинське. В наслідок таких цинічних провокацій, українські військові неодноразова відкривали вогонь у відповідь”, – додав речник.

Обстріли українських позицій під Новгородським, де розташована залізнична станція та хімічний завод, не припиняються. Тут бойовики застосовують всі види озброєння. Не припиняються бої під Донецьким аеропортом. Терористи активно застосовували танки.

За минулу добу загинули вісім українських військових, та ще 16 отримали поранення.

“Зокрема п’ять військових загинули в ході виконання завдання з перевірки мінних укріплень біля україно-російського кордону”, – додав Лисенко.

 

Читайте також:  На Івано-Франківщині легковик зіткнувся з вантажівкою: четверо людей загинули. Фото

Шукайте деталі в групі Facebook