facebook

МВФ проти зниження цін на газ в Україні, кредиту найближчим часом не буде

У МВФ впевнені, що зниження цін на газ і введення регульованого тарифу до кінця опалювального сезону – крок назад. Отримати новий кредитний транш в перші три місяці 2021-го буде практично неможливо.



Про це повідомляє видання Lb.ua. Результат своєї роботи експерти технічної місії Фонду, які будуть працювати до 25 січня, передадуть менеджменту, і після розгляду документів на цьому рівні можна буде очікувати якогось заяви від МВФ.

“В Україні не тільки не вирішили проблеми, які виникли у другій половині 2020 року і загальмували перегляд програми, а й додали нових. Перш за все мова про введення регулювання ціни газу. МВФ вважає, що це “крок назад” у виконанні раніше взятих зобов’язань і переконати в зворотному експертів фонду не вдалося”, – йдеться в публікації видання.

Очікується, що тема ціни газу буде відображена в новій редакції меморандуму. Швидше за все, попередньою умовою стане повернення колишньої системи ціноутворення, тобто скасування регулювання ціни, яка повинна відбутися з квітня. Таким чином, вже можна сказати, що до квітня жодних грошей від МВФ не буде.

Читайте також:  Цей день настане: Зеленський виступив з сильною заявою про долю кримських татар

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.