facebook

Хворі на рак українці потребують термінової допомоги: “Здай кров – врятуй дитину!”

Тисячі онкохворих дітей в Україні потребують не лише дороговартісних препаратів, а й постійної донорської підтримки – запасів крові для таких пацієнтів катастрофічно не вистачає.



Про це повідомляють волонтери БФ “Таблеточки” і звертаються до українців з проханням про допомогу на своїй сторінці у Facebook.

“Донорство, як і благодійність, найкорисніше, коли регулярне Протягом лікування онкохворій дитині регулярно переливають донорську кров. Кістковий мозок, зламаний раком і важким лікуванням, не працює, як треба, і не виробляє повноцінно клітини крові. Рятує в цей час донорська кров. На свята її завжди не вистачає. Поповніть запаси донорської крові — заплануйте здачу крові самі, запросіть рідних, колег та друзів”, – закликають волонтери фонду.

У повідомленні додають, що кров для пацієнтів НДСЛ Охматдит можна здати у Центрі служби крові за адресою: Київ, вул. Чорновола 28/1, новий корпус, сектор Б. Пункт працює з понеділка по четвер з 9 до 13 години. Однак перед візитом краще зателефонувати в реєстратору, щоб дізнатися актуальні потреби за номером телефону: 044 239 88 90.

“Пишіть волонтерам ініціатив Агенти крові та Донорський проєкт “Zdai Blood” і здавайте кров у веселій компанії чудових людей. Телефонуйте на гарячу лінію ДонорUA (067) 208-03-03 або заходьте на їхній сайт і дізнавайтесь, де і кому ваша кров потрібна зараз більше за все саме у вашому місті. Станьте справжнім супергероєм для дітей – поділіться з ними найважливішим”, – йдеться в публікації.

Читайте також:  На Вінниччині не повернулась зі школи 14-річна Настя: Дівчинки немає вже три дні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.