facebook

Вчені виявили расові відмінності коронавірусу: кому найбільше загрожує хвороба

Вчені з Лондонського університету королеви Марії і фонду Barts Health NHS Trust дійшли висновку, що люди з різних етнічних груп по-різному переносять коронавірусну інфекцію, експериментальне лікування якої розпочато в Німеччині.



Про це повідомляє BMJ Open.

Експерти проаналізували дані 1 737 пацієнтів з Covid-19 старше 16 років. Всі вони проходили лікування в лікарні в період з 1 січня по 13 травня 2020 року. 538 осіб були вихідцями з Азії (31%), 340 пацієнтів (20%) мали темний колір шкіри, а 707 осіб (40%) – були представниками європеоїдної раси.

Виявилося, що пацієнти з коронавірусом з етнічних меншин були молодші. Пацієнти з Азії в 1,54 рази частіше надходили до відділення інтенсивної терапії і були підключені до апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ), ніж білошкірі пацієнти, а пацієнти з темним кольором шкіри – в 1,8 разів частіше, ніж білі.

Крім того, в порівнянні з європеоїдної раси, смертність у монголоїдної раси була в 1,5 раз вища, а у пацієнтів негроїдної раси – в 1,3 рази. Також у азіатів і пацієнтів з темним кольором шкіри ризик опинитися на ШВЛ був на 50-80% більше, ніж у пацієнтів зі світлою шкірою того ж віку.

Як резюмував викладач в університеті королеви Марії і фахівець фонду Barts Health, представники негроїдної і монголоїдної рас були значно молодше і важче переносили хворобу, ніж пацієнти європеоїдної раси.

Читайте також:  Lenovo представила Windows 8.1 планшет MIIX 300

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.