facebook

Українцям перерахують пенсії у шість етапів: кому і наскільки

Українців в 2021-му очікує відразу шість етапів підвищення пенсій. Крім планової індексації, також очікується індексація в березні і підвищенням тим, хто досяг віку 75 років.



Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Як збільшаться пенсії в 2021 році:

З 1 січня мінімальна пенсія підвищиться з 2100 грн до 2400 грн.
З 1 березня – індексація пенсій. Її параметри визначать в лютому, оскільки індекс, на який будуть підвищувати пенсію, розраховується від 50%-ого зростання за попередній рік заробітної плати в країні і інфляції.
У квітні відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів.
У липні підвищать виплати пенсіонерам, яким 75 років, які мають стаж 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків) – на 400 грн. Воно зачепить 1 млн пенсіонерів.
У липні буде збільшено прожитковий мінімум. В Україні перерахують всі надбавки до пенсій, все понаднормові надбавки за стаж.
У грудні планується переглянути прожитковий мінімум, що теж призведе до збільшення пенсій.
Варто зазначити, що під час осучаснення на 11% збільшать розрахунковий розмір середньої зарплати за три роки, на підставі якої рахується пенсія. Однак підвищувати будуть тільки розрахунковий розмір. Тобто без урахування надбавок за наднормовий стаж, доплат для окремих категорій тощо

Це пов’язано зі збільшенням показника середньої зарплати на 50% від інфляції за минулий рік і на 50% від темпів зростання зарплати за минулі три роки.

Читайте також:  Легальне перебування у Польщі: в уряді країни зробили важливу заяву про відкриття віз

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.