facebook

Україна та Угорщина домовилися про переговори щодо освіти

Україна та Угорщина під час візиту глави угорського МЗС Петера Сійярто до Києва домовились про переговори для вирішення суперечки щодо освіти.



Про це повідомляє “Європейська правда”.

Про домовленості розповів на пресконференції у Києві Петер Сійярто.

“Я звернувся до пана міністра, щоб ми розпочали спільну роботу над законом про мову, який викликав напруження у наших відносинах. Ми також хочемо створити робочу групу, яка отримає повноваження щодо того, яким чином потрібно втілювати закон про освіту”, – сказав Сійярто.

Дмитро Кулеба підтвердив заплановане засідання робочої групи щодо освітнього питання.

“Ми домовилися, що найближчим часом відбудеться засідання робочої групи з питань освіти, а також буде проведений онлайн бізнес-форум”, – заявив Кулеба.

За словами Сійярто, якщо ці консультації будуть успішними, “ми зможемо виключити багато факторів непевності”. “Якщо ми знайдемо вирішення з цього питання, наші стосунки просунуться вперед”, – сказав Сійярто.

Угорський міністр також розповів, що “у широкому сенсі” обговорив із Кулебою закон про мову.

“Я вважаю, що треба розглядати разом закони про мову та про освіту. Я попросив міністра, щоби вони вели з нацменшинами консультації по суті”, – зазначив глава угорського МЗС.

Відкритий конфлікт між Україною та Угорщиною розпочався у вересні 2017 року після ухвалення Верховною радою закону “Про освіту”.

Читайте також:  У школах запропонували найняти "секс-педагогів": щоб не завагітніли в 16 років

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.