facebook

Синоптики розповіли, коли в Україні знову вдарять морози

Погода в Україні знову зміниться. Вже цього тижня повернеться мороз і знову піде сніг.



Як повідомила синоптик Наталка Діденко в Facebook, сильних морозів до -20 вже не буде, але вночі очікується близько -2 -8 градусів, вдень до нуля і невеликих мінусів.

Синоптик Роман Мурмило прогнозує, що з 28 січня почнеться новий період похолодання, хоча і без “екстремальних” температур. Залишок зими може бути дощовим, а весна – пізньою.

За словами синоптика, початок лютого, за “дуже приблизними” прогнозами, може бути порівняно теплим і з опадами. А ось останні кілька днів січня можуть бути відносно прохолодними.

“Звичайно, на півдні і на сході буде тепліше, особливо в найближчі дні. У Карпатах, природно, температура опуститься нижче нуля. Але на решті території вона просто буде знижуватися”, – говорить синоптик.

За його прогнозами, максимальна денна температура, яку можна очікувати в цей період, складе + 4 градуси, а мінімальна температура вночі -3 градуси.

“Ми очікуємо похолодання в першій декаді лютого, але 20 градусів морозу вже не буде”, – спрогнозувала завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

У лютому синоптики прогнозують опади “в межах норми і нижче на більшій частині території України”.

Читайте також:  До України мчать морози: температура опуститься до - 23 морозу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.