facebook

Доктор Комаровський пояснив, як відрізнити коронавірус від грипу: ключові симптоми

Відомий український медик доктор Євген Комаровський пояснив основні ознаки, за якими можна відрізнити коронавірус та звичайний грип.



На своїй сторінці в Інстаграмі доктор Євген Комаровський опублікував табличку, яка допоможе звернути увагу на ті чи інші симптоми, які можуть свідчити про конкретне захворювання. Саме зараз така інформація є дуже актуальною і багато українців у зимовий період цікавляться даним питанням.

Як видно з таблички, в обох випадках рідко бувають такі симптоми, як нежить чи закладеність носа і хворе горло. Крім того, під час захворювання грипом рідко буває задишка і повністю відсутній такий симптом, як втрата смаку і запаху. Водночас у хворих на Сovid-19 задишка присутня.

Решту ж симптомів можуть cпостерігатися, як під час захворювання грипом, так і Covid-19. Мова йде про лихоманку, озноб, кашель, біль у тілі, головний біль, втому. При коронавірусі симптоми зараження проявляються протягом 2-14 днів після інфікування, а при грипі – протягом 1-4 днів.

Читайте також:  "Вірус вбиває людей з гарним імунітетом, страшна слабкість нажахала медиків": лікар Комаровський про штам "Омікрон"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.