facebook

В єдності Україна переможе! Путлера і його прибічників – до міжнародного суду!

Режим Мілошевича виражався так само, як кремлівський режим сьогодні, – повідомляє портал Project Syndicate.

“Необхідно мати на увазі, що Росія керувала кожним кроком до ескалації ситуації на Донбасі – в тому числі встановленням сепаратистських анклавів



. Кремль, схоже, чекає провалу влади України і моменту, коли Захід перестане проявляти інтерес до вирішення ситуації на Донбасі. У цей момент, мабуть, Путін буде готовий далі продовжувати війну проти України”, – вказує Project Syndicate.

Величезна криза на сході Європи не зникла – Україна залишається під частковою окупацією сепаратистів, підтримуваних Росією, які проводять бойові дії, незважаючи на підписану угоду про припинення вогню «Мінськ-2».

Але якщо уряд України і Захід залишаться єдині, світ визнає, що терористичні банди на Донбасі становлять загрозу для всіх, в тому числі для самої Росії. Адже сувора реальність в тому, що сепаратистські анклави знаходяться в економічному вільному падінні, їх суспільство стає все більш злочинним. Донбас ризикує стати «смоляним чучелом», за яке ніхто не хоче брати на себе відповідальність.

Одним із варіантів вирішення конфлікту – розгортання міжнародної миротворчої місії і сил. Така місія могла б почати процес відновлення регіону, дозволити повернутися переміщеним у результаті насильства особам та сприяти реінтеграції Донбасу в Україну.

Корисна модель для такого підходу знаходиться під рукою. Два десятиліття тому, міжнародне співтовариство вступило у завершальну фазу зусиль із забезпечення миру в Боснії. Тоді режим Мілошевича виражався так само як кремлівський режим сьогодні.

Хорватські військові наступи, перші на початку травня 1995 року, і другі на початку серпня, повернули назад три з чотирьох секторів під протекцію Організації Об’єднаних Націй від сепаратистського контролю сербів.

Читайте також:  Син Порошенка потрапив у ДТП в центрі Києва

Звичайно ж, існують дуже складні питання, які повинні бути відсортовані перед тим, як миротворча місія могла б прийти в Донбас, зокрема, склад і офіційний мандат будь-яких розгорнутих сил. Але, знову ж, якщо є бажання, ці питання не важко вирішити.

Таке втручання могло б спрацювати – але тільки у випадку, якщо і коли обидві сторони щиро хочуть рішення. Ми поки ще не там. Але якщо Україна і Захід будуть діяти і твердо стояти на своєму, щоб заблокувати подальші зусилля Росії по дестабілізації, цей день міг би настати. Ми повинні бути до цього готові.

Джерело – http://www.project-syndicate.org/commentary/ukraine-international-peacekeeping-mission-by-carl-bildt-2015-07

Шукайте деталі в групі Facebook