facebook

Ляшко назвав дату початку вакцинації від коронавірусу в Україні

Вакцинація українців від COVID-19 може початися 15 лютого або пізніше – орієнтовно в ці дати до нашої країни мають привезти перші вакцини.



Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише BBC News Україна. За його словами, багато процесів перебувають на етапі узгодження.

За інформацією чиновника, Україна не отримає вакцину від коронавірусу лише якщо завадять форс-мажорні обставини.

“Наприклад, не відпустять партію, партія потрапить у ДТП, літак не вилетить через негоду. Якщо ми не отримаємо в лютому вакцину, то лише через такі от речі. Я більш ніж впевнений, що в лютому почнеться кампанія з імунопрофілактики проти коронавірусу”, – сказав Ляшко.

Якою саме вакциною будуть щеплювати громадян України, він точно не сказав.

“Питання в тому, яка вакцина приїде першою. Та, що може бути виділена в межах міжнародної програми COVAX, яка передається Україні безоплатно. Або та, яку Україна законтрактувала за бюджетні кошти”.

На його думку, якщо перші поставки надійдуть від COVAX, то найімовірніше це буде вакцина Pfizer.

Раніше Ляшко наголошував на тому, що є попередня домовленість про 16 млн доз препарату від коронавірусу, з них остаточно підтверджено надання нашій країні 8 млн.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов інформував, що серед них – препарати компаній AstraZeneca, Novavax, Pfizer і Moderna.

Нагадаємо, що першим почав вакцинацію своїх громадян від коронавірусу Ізраїль – 20 грудня минулого року. Наразі, згідно з даними сервісу Our World in Data, тут введено найбільшу кількість доз препарату – 2,04 на 100 осіб.

Далі за ним йдуть Об’єднані Арабські Емірати – 0,9 дози, Сербія – 0,67, Велика Британія – 0,52, Ісландія – 0,37 та Сполучені Штати – 0,37 дози на 100 осіб.

Читайте також:  В Івано-Франківську заповнені всі лікарняні ліжка для пацієнтів з коронавірусом

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.