facebook

Кому платять пенсії по 100 тис. Грн: названа особлива категорія українців

При середній зарплаті можна розраховувати на пенсію в розмірі близько 3,5 тис. Грн.



В Україні максимальна пенсія становить 17,6 тис. Грн. При цьому судді в середньому отримують 67,9 тис. Грн, а деякі з них можуть претендувати на виплату в розмірі понад 100 тис. Грн. Вони виходять на заслужений відпочинок за особливими правилами.

Решта українців, відповідно до Закону « Про загальнообов’язкове пенсійне страхування », отримувати більше 10 прожиткових мінімумів не можуть. При розрахунку пенсії враховують середню зарплату по країні в розмірі близько 10 тис. Грн, співвідношення власної зарплати до середньої, стаж і коефіцієнт його оцінки, який становить 1%. Таким чином, для отримання максимальної пенсії потрібно:
протягом 35 років платити внески з білої зарплати;
отримувати білу зарплату в розмірі 54 тис. грн.
До слова, при середній зарплаті можна розраховувати на пенсію в розмірі близько 3,5 тис. Грн. При цьому ті українці, які показують мінімальну зарплату і платять з неї податки, при виході на заслужений відпочинок можуть розраховувати на виплату в розмірі всього лише 1769 грн.

В Україні один з найнижчих рівнів пенсій в Європі. При цьому через велику кількість фізосіб-підприємців, тіньової зайнятості, зарплат в конвертах Пенсійний фонд недоотримує мільярди гривень.

Кабінет міністрів прийняв рішення в 2021-м забрати з Пенсійного фонду раніше обіцяні 8,5 млрд грн. В результаті індексацію пенсій, яку обіцяли на березень 2021-го, перенесуть на невідомий термін

Читайте також:  В Україні вводять кардинальну реформу виплат: кому і як перерахують

Шукайте деталі в групі Facebook