facebook

Мама померла, татові не віддають: хлопчика, якого українка народила вдома, забрали родичі

Дитина отримає статус сироти.



Нагадаємо, резонансна подія трапилася наприкінці січня. 34-річна рівнянка народжувала дитину вдома у басейні, відмовившись від традиційних пологів. Жінка вирішила скористатися послугами так званої «духовної акушерки», знехтувавши застереженнями медиків щодо наслідків такого рішення.

Вона народила хлопчика, але після пологів виникли ускладнення. Породілля почала стрімко втрачати кров, їй пропонували викликати швидку, проте вона навідріз відмовлялася. Рідні викликали “швидку”, лише коли жінка втратила свідомість. Рівнянку ледь живу привезли до пологового, але врятувати її життя не змогли.

Рівнянка втратила майже усю кров.

В загиблої народився здоровий хлопчик, з вагою 4,5 кілограми. Назвали дитину Богданом. До вчорашнього дня малюк перебував у пологовому будинку. Після оформлення усіх необхідних документів, немовля забрала рідна сестра породіллі.

Дитина тимчасово влаштована у її сім’ю і буде перебувати там до тих пір, поки буде прийняте рішення про надання статусу сироти і подальшого її влаштування, – прокоментував начальник служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому Андрій Міщеня.

Також додав, що нині є інформація про те, що батько дитини буде позиватися до суду для встановлення батьківства.

Начальник служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому Андрій Міщеня

В разі, якщо надійдуть відповідні матеріали суду та буде прийняте рішення про встановлення батьківства, то дитина буде передана батькові, якщо ні – буде прийматися рішення відповідно до законодавства.

 

Читайте також:  “Мoлoді люди у мacкaх вдepлиcя”: У Львoві влаштували погроми в закладах “Золота підкова”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.