facebook

Доба в АТО: під обстрілом Донецьк, Авдіївка, Опитне

У ніч на 18 липня ситуація в Донбасі загострилася, не обійшлося без жертв.

1654916



Ситуація на Донбасі за минулу добу знову загострилася. У п’ятницю, 17 липня, ввечері противник близько 60 разів обстріляв позиції військових, повідомляє прес-центр АТО.

“З 21:00 протягом години з боку селища Спартак стріляли зі 120 мм мінометів по місту Авдіївка, де живе мирне населення”, – сказано в повідомленні.

Наголошується, що обстрілу піддалися позиції українських військових в районах н.п. Опитне, Новотошківське, Авдіївка, Піски, Верхньоторецьке, Водяне, Первомайське, Новотроїцьке.

У прес-центрі АТО підкреслили, що сьогодні, 18 липня, станом на 6:00 сепаратисти значно активізувалися. Під обстріл із гаубиць і мінометів потрапили опорні пункти військових в районах селищ Опитне, Верхньоторецьке, Новоселівка, Гранітне, Мар’їнка, Старогнатівка, Станиця Луганська, Піски, Широкине.

“Близько 5:00 терористи майже півгодини били з танка по житлових кварталах Авдіївки”, – передають у штабі АТО.

Начальник обласного МВС повідомив, що при обстрілі Авдіївки загинули дві людини. “О 4 ранку бойовики відновили мінометний обстріл житлових будинків Авдіївки. У результаті прямого влучення снаряда в одній із квартир по вул. Молодіжній є загиблі”, – написав він у своєму Facebook.

За попередніми даними, жертвами обстрілу стали жінка і дитина.

У свою чергу, сепаратисти продовжують звинувачувати ЗСУ в обстрілах. На Інформресурс сепаратистів повідомляється, що з ночі на лінії Донецьк-Авдіївка-Опитне йшли бої. Також в районі Пісків і Мар’їнки був стрілецький бій.

“О 20:30 в районі Пісків почався стрілецький бій: чутні черги з кулеметів Калашникова і розриви гранат підствольників, можливо, працює АГС. О 21:10 українські війська відкрили мінометний вогонь по Путилівці, Київському районі та аеропорту. На позиціях в Авдіївці ЗСУ також прогриміли вибухи”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:  Поки мати розважалась, пропала її дитина, а знайшли її вже мертвою: При загадкових обставинах померло немовля

Напередодні в інтерв’ю CNN президент Петро Порошенко заявив, що згідно з інформацією військової розвідки на територію України можливе вторгнення сил агресора.
За матеріалами: Корреспондент.net

Шукайте деталі в групі Facebook