facebook

Діти переселенців отримали право першочергово йти до дитсадків

До урядових нормативних документів внесено зміни, які довозлять першочергово зараховувати до дитячих садків дітей з числа внутрішньо переміщених осіб та дітей, постраждалих внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.



Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

27 січня 2021 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 86, якою затверджено Положення про заклад дошкільної освіти, що визначає основні засади діяльності таких закладів (крім будинків дитини, дитячих будинків інтернатного типу). За ініціативи Мінреінтеграції до зазначеного Положення внесено норму, що передбачає можливість дітям з числа внутрішньо переміщених осіб та дітям зі статусом дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, гарантовано зараховуватися до закладів дошкільної освіти державної та комунальної форм власності першочергово, йдеться в повідомленні.

Як зазначається, уряд і надалі спрощуватиме доступ до публічних послуг для переселенців та інших осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ проти України.

У пресслужбі нагадали, що внаслідок збройної агресії Російської Федерації та тимчасової окупації частини території нашої держави велика кількість переселенців зіткнулася з труднощами запису дитини в чергу для навчання у державних та комунальних дитсадках. Серед них чимало одиноких матерів з малолітніми дітьми, що значно ускладнює або навіть унеможливлює їх працевлаштування.

Читайте також:  Коли влада збирається підвищити зарплату для вчителів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.