facebook

Франція і Німеччина закликали до демілітаризації Широкиного

Париж і Берлін закликають до вживання заходів щодо демілітаризації Широкиного.

1654891



Франція і Німеччина висловилися за якнайшвидше узгодження заходів щодо демілітаризації та розмінування в Широкиному (Донецька область). Про це йдеться в ком’юніке Єлисейського палацу за підсумками телефонних переговорів лідерів Франції, Німеччини, Росії та України, передає РИА Новости Украина.

“З останньої зустрічі в цьому форматі, яка відбулася 30 квітня 2015 року, … були здійснені важливі кроки. 16 липня Рада схвалила проведення реформи української Конституції, в якій визнається особливий статус Донецької та Луганської областей. Ця динаміка має зберегтися доти, поки всі Мінські угоди не будуть виконані до кінця цього року”, – йдеться в ком’юніке.

В офісі французького президента зазначають, що політичний процес повинен йти в суворій відповідності з зобов’язаннями, взятими сторонами з питання забезпечення безпеки.

“Заходи повинні бути прийняті швидко, зокрема, повинен бути продовжений процес відведення танків і легкого озброєння, а також завершення угоди щодо демілітаризації та розмінування району Широкине”, – йдеться в ком’юніке Єлисейського палацу.

Раніше на зустрічі глав МЗС “нормандської четвірки” міністри заявили, що необхідно домогтися припинення вогню в Широкиному, а також закликали демілітаризувати селище.

У п’ятницю, 17 липня, відбулася телефонна розмова лідерів “нормандської четвірки”. Ця перша з квітня чотиристороння розмова відбулася, за даними Кремля, з ініціативи німецької сторони. Попередня телефонна розмова лідерів “нормандської четвірки” відбулася 30 квітня.

Читайте також:  У Франції помилували жінку, яка застрелила свого чоловіка за насильство

Шукайте деталі в групі Facebook