facebook

Тарифи на розподіл газу: постачальники газу зізналися, куди подівся “температурний коефіцієнт“

Горезвісний “температурний коефіцієнт”, що викликав чимало обурення споживачів газу і навіть спровокував масові акції протесту, із січня раптово зник з платіжок. Однак, як зізналися самі постачальники газу, він нікуди не подівся, а просто тепер буде закладений у тариф на розподіл газу.



Така інформація стала відома з обговорення у Facebook-акаунті 104.ua. Одна з клієнток газових компаній запитала, куди поділися “температурні коефіцієнти” з платіжки за січень. Питання не залишилося без відповіді. Їй відповіли від імені служби 104.ua.

“З 1 січня 2021 коефіцієнти приведення до стандартних умов не застосовуються при визначенні обсягу спожитого газу. З вказаної дати вартість обсягів приведення газу до стандартних умов для побутових споживачів врахована в тарифі Оператора ГРМ. Тому коефіцієнти будуть відсутні в квитанціях за січень”, – написали жінці у відповіді.

Іншими словами, температурні коефіцієнти нікуди не поділися, їх просто включили в тарифи на розподіл газу, щоб не муляти клієнтам очі окремим рядком. Хоча ще раніше НКРЕКУ визнало застосування “температурних коефіцієнтів” до побутових споживачів газу неправомірним, і газовики прекрасно були про це поінформовані, проте продовжували включати їх у платіжки

До речі, в літню пору року ці “температурні коефіцієнти” повинні знижуватися і навіть в окремі місяці бути менші одиниці. Тобто, клієнтам повинні, за логікою, зменшувати ту цифру споживання, яка вийшла за газовим лічильниклм. Цікаво, чи згадають постачальники газу тоді про це правило, розраховуючи літні тарифи на розподіл газу?

Читайте також:  Держбюджет-2020: названо напрямки освіти, на які передбачено найбільше коштів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.