facebook

Зеленський заявив про можливість спільного виробництва Україною та ОАЕ вакцини проти COVID-19

Президент Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) 14–15 лютого провів зустріч із керівництвом Управління охорони здоров’я Дубая, на якій, зокрема, було обговорено можливість спільного виробництва вакцини проти COVID-19.



Про це пише пресслужба Офісу президента України. Місцеві урядовці висловили готовність працювати в цьому напрямі, йдеться в повідомленні.

Також очільнику України під час зустрічі розповіли про заходи, яких вживають в ОАЕ для протидії пандемії коронавірусу. Зокрема, про значне збільшення можливостей для тестування, заходи безпеки у лікарнях та школах, стратегію вакцинації та доступність щеплень для населення, яке отримуватиме їх безплатно.

Зеленський також розповів, як наша країна бореться з пандемією, та зазначив, що в Україні виробляють багато дезінфекторів.

“Ми допомогли багатьом країнам Європи на початку пандемії, відправляли дезінфектори. Ми скерували наших лікарів в Італію”, – повідомив він.

Президент наголосив, що в Україні – один із найнижчих відсотків смертності від інфекції в Європі, але не можна повністю побороти пандемію без вакцини.

Він поцікавився досвідом ОАЕ у зберіганні, транспортуванні та використанні вакцини проти COVID-19.

За підсумками зустрічі Зеленський дав завдання Міністерству закордонних справ України разом із Міністерством охорони здоров’я створити спільну робочу групу для співпраці та обміну досвідом з еміратською стороною в питаннях, пов’язаних із вакцинацією проти COVID-19.

Читайте також:  Польща “закриє двері” перед деякими заробітчанами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.