facebook

Пішов із життя талановитий Андрій Мягков: найкращі ролі легенди кіно

У Москві у віці 82 років сьогодні, 18 лютого, помер радянський і російський актор Андрій Мягков. Про це повідомили представники пресслужби МХТ ім. Чехова.



“Андрій Васильович помер”, – наводять слова співрозмовників російські ЗМІ. У театрі також повідомили, що інформація стосовно дати і часу прощання з легендою кіно з’явиться згодом.

Однією з перших його робіт Мягкова була роль у виставі “Дядечків сон” по Достоєвському, але тоді ще рано було говорити про славу. Адже велика популярність прийшла до нього у 1975 році після виходу фільму Ельдара Рязанова “Іронія долі, або з легким паром”.

Щоправда, не менш значущою у кар’єрі М’ягкова була і його роль Новосельцева у легендарній комедії “Службовий роман”. Він також знімався у таких відомих фільмах, як “Гараж”, “Брати Карамазови”, “Дні Турбіних”, “Ви мені писали” тощо.

Відомо, що останні роки Андрій Мягков практично не знімався. Натомість актор віддав перевагу театральній і викладацькій діяльності в Школі-студії, якій присвятив свою подальшу діяльність.

Мягков також є автором кількох детективів, по одному з них, а саме “Сивий Мерін” знято фільм. Зірка “Іронії долі” і “Службового роману” в останні роки свого життя також захоплювався портретним живописом.

Нагадаємо, Андрій Мягков народився 8 липня 1938 року в Ленінграді у сім’ї професора політехнічного інституту. У 1961 році він закінчив Ленінградський технологічний інститут імені Ленсовета за спеціальністю “Технологія пластичних мас”, а в 1965 році став випускником школи студії МХАТ.

Читайте також:  Сім'я української співачки бореться з коронавірусом: чоловік-мільйонер у критичному стані

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.