facebook

Коронавірус на заході України: на Прикарпатті розгортають карантинні блокпости і вводять особливий режим

На Прикарпатті через зростання захворюваності на COVID-19 розгортають карантинні блокпости і запроваджують особливий режим в’їзду та виїзду з області. Стан здоров’я подорожніх піддаватимуть моніторингу і, в разі потреби, доправлятимуть у медзаклади.



Про це йдеться у протоколі позачергового засідання Івано-Франківської регіональної комісії ТЕБ і НС від 19 лютого, передає “Укрінформ”.

Утворити на в’їздах та виїздах з окремих населених пунктів області карантинні пункти (пости) для обмеження поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Встановити особливий режим в’їзду і виїзду з окремих населених пунктів області громадян і транспортних засобів, організувати моніторинг стану здоров’я подорожніх шляхом безконтактного вимірювання температури, а в разі виявлення ознак захворювання – спрямувати їх до закладу охорони здоров’я”, — йдеться у протоколі.

Крім того, зазначено, що на території області працюватимуть 16 карантинних пунктів, з яких 5 – у цілодобовому режимі: в Івано-Франківську – на автошляху Н-10, біля АЗС, на автошляху Н-09 біля ресторану “Лелеч” та у селі Черніїв. У Надвірнянському районі блокпости виставляють у селищі Делятин та у селі Яблуниця на дорозі Н-09.

Тим часом, на охоплене коронавірусом Прикарпаття привезли перший в Україні мобільний COVID-госпіталь. Польовий COVID-шпиталь прибув на Прикарпаття у супроводі колони автомобілів. Госпіталь почнуть розгортати поблизу Богородчанської центральної районної лікарні в суботу, 20 лютого.

Крім того, в Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях через зростання кількості нових хворих на коронавірус на тиждень

Через спалах COVID-19 у трьох областях на тиждень зачинять кафе і ресторани
призупинять роботу розважальної інфраструктури і всіх закладів громадського харчування.

Читайте також:  “Доріжте його” і “сама дзвони” – галичани зреагували байдужістю до вмираючого чоловіка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.