facebook

У МВС показали мобільний госпіталь для хворих COVID-19 в Івано-Франківській області

В Івано-Франківській області мобільний госпіталь для інфікованих коронавірусів розгортають на території Богородчанської райлікарні, зазначив глава МВС Арсен Аваков.


Вранці 20 лютого в Івано-Франківській області почали розгортати мобільний госпіталь для інфікованих коронавирусной інфекцією. Про це поінформувало Міністерство внутрішніх справ України.

“Близько 21.00 19 лютого колона медичного госпіталю ГСЧС (Держслужби з надзвичайних ситуацій. – ГОРДОН “) прибула до певного місця зосередження. З ранку 20 лютого розпочато роботи по його розгортання”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що “госпіталь має можливість розгорнути 120 койко-місць і, згідно з табелем, затвердженим наказом Міністерства охорони охорони, укомплектований обладнанням для надання медичної допомоги хворим COVID-19”.

У МВС показали, як виглядає мобільний госпіталь. Зокрема, на фото є дев’ять великих наметів, встановлених поряд з будівлею лікарні.

Глава МВС України Арсен Аваков розповів, що мобільний госпіталь розгортається на території Богородчанської центральної районної лікарні для пацієнтів з COVID-19.

Міністр підкреслив, що в зв’язку з епідеміологічною обстановкою сили МВС в регіоні працюють в посиленому режимі.

17 лютого народний депутат від “Слуги народу”, глава комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький говорив, що мобільний госпіталь на базі Богородчанської лікарні буде розрахований на 250 місць.

За даними Національної служби здоров’я України, в Івано-Франківській області за Станом на 20 лютого передбачено 5828 ліжко-місць для хворих COVID-19, в цих лікарнях є 192 апарату штучної вентиляції легенів.

17 лютого на оперативній нараді в міськраді Івано-Франківська начальник міського відділу охорони здоров’я Марія Бойко розповіла, що в Центральній міській лікарні Івано-Франківська, де лікують пацієнтів з COVID-19, закінчилися ліжка. 100 пацієнтів з Івано-Франківська планують доставити в лікарні Львівської області.

Читайте також:  Усиновлення дітей. Кабмін змінює правила

“Все фізичні ліжка, які тільки були в лікарні, нові, старі – всі задіяні. Пацієнти лежать в коридорах, в їдальнях, в кабінетах лікарів “, – сказала вона.

До ранку 20 лютого в Україні підтвердили майже 1,3 млн випадків коронавирусной інфекції, з них 6295 – за останню добу. За час епідемії в країні померло 25 045 пацієнтів з COVID-19, видужала 1,13 млн осіб.

В Івано-Франківській області за останню добу зареєстрували 738 випадків COVID-19. За цим показником регіон лідирує з 2 лютого.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.