facebook

Цькувала 12-річну дівчинку через те, бо батьки відмовили: вчителька вимагала від дітей підписів батьків, щоб отримати доплати

Вчителька у Лисянці на Черкащині цькувала 12-річну дівчинку через те, що батьки відмовилися підписувати заяву про нарахування доплати їй за класне керівництво. Педагогиню суд визнав винною у булінгу дитини.
Мама семикласниці Наталія Бецьковська розповіла, що вчителька взяла під своє керівництво 7-ий клас. Надбавок вона не отримувала, бо є завучем, тому вирішила отримати їх через заяви батьків.


Про це пише 24 канал.

Вчителька Наталія Вихватень писала заяву, нібито, від батьків, в якій просилося дати їй надбавку. Більшість лист підписала. А якщо хтось підпис не ставив, то вчителька цькувала їх дітей.

“Лист передавався з рук в руки дітьми. Принесла заяву додому й моя дитина. Я була не проти підписати. Але донька розповіла, що вчителька викликала до себе в кабінет, і там випитувала її за якісь плітки про зарплату”, – сказала мама учениці.

Жінка вважає, що таким методом вчителька “підписувала” заяву – “щоб діти приходили й просили батьків розписатися”. Але мама написала, що рішення може бути ухвалене лише на батьківських зборах. Але після відмови підтримати педагогиню, її доньку почали цькувати.

“Я поговорила з вчителькою. Під час бесіди, я назвала її кабінет – “кабінетом Гестапо”. Тоді все й почалося. Моя дитина стала особистим ворогом для Наталії Михайлівни. В неї знизилися оцінки з біології, яку завуч і викладає”, – додала мама.

Окрім того, її донька записала розмову педагога на виховній годині. Там Наталія Михайлівна всіляко налаштовувала увесь клас проти дитини. Аудіозапис жінка відправила й іншим батькам. Проте більшість не наважились йти проти вчительки.

Але цькувалася вчителька і з інших дітей.

“У немилість раніше потрапляв ще один хлопчик, у його родини згорів будинок і не могли здати грошей на подарунок. Вчительку це образило. Вона пересадила його до вікна, звідки дуло холодне повітря”,– додала мама.

Читайте також:  Вчителька у вишиванці проти "копа" з кийком: історія резонансного фото

До того ж ще одну дівчинку змушувала тижнями чергувати, бо вона з поважних причин не ходила до табору. “Коли й мою дитину почала цькувати, я подала заяву у відділ освіти”, – сказала жінка.

Але там вважають, що в діях педагога немає складу правопорушення. Тоді вона сама написала заяву до правоохоронців. А згодом поскаржилася вже на дії поліції. Лише після цього начальник ювенального відділу склав протокол.

Через це Лисянський суд взяв до розгляду протокол. Служителі Феміди визнали, що педагогиня таки цькувала дитину. Щоправда, жодного штрафу вона не платитиме.

Вчителька ж своєї провини не визнає. Коментувати деталі ситуації відмовляється. На рішення суду вже подала апеляцію. Натомість директор школи, в якій викладає Вихватень каже, що давно хоче звільнити підлеглу. Адже суд довів, що вона займалась булінгом.

“На неї й раніше скаржилися. 10 років вона в мене працює, а роботи жодної немає. Тягну на собі все. Не звільняв, щоб не псувати імідж навчального закладу. Нині думаю, аби її відсторонити від викладання в класі, де вона створила булінг”,– додає директор.

Колеги педагогині також хочуть її звільнення, бо вона сама давно “пресує” колег. Зокрема, жінка не виконує свої обов’язки та запізнюється на роботу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.