facebook

Списання боргів в рамках валютного союзу неможливе – Меркель

Меркель визнала, що варіант виходу Греції з єврозони лежав на столі переговорів.

1655352



Канцлер ФРН Ангела Меркель виступила проти можливості списання грецької заборгованості. Про це вона заявила в інтерв’ю телеканалу ARD, передає ТАСС.

“Це (списання боргів – ред.) неможливо у валютному союзі”, – сказала Меркель, водночас не виключивши можливість продовження термінів погашення кредитів і зниження відсотків за ними.

Канцлер визнала, що “варіант виходу Греції з єврозони лежав на столі переговорів”. “Але ми вибрали інший шлях”, – сказала вона. “Зараз важливий результат”, – зазначила Меркель, вказавши, що партнери Греції по єврозоні прийняли рішення розпочати переговори про новий пакет допомоги.

“Ми зі свого боку докладаємо всіх зусиль для того, щоб вони були успішно завершені”, – додала вона. З її слів, це будуть “жорсткі переговори”, націлені на те, щоб ті заходи, які є частиною домовленостей з Афінами, справді були реалізовані. “Це буде непросто”, – вважає Меркель.

Вона також розкритикувала нинішній і попередні уряди країни за зволікання з реалізацією реформ.

Нагадаємо, Греція та ЄС домовилися про програму виходу з боргової кризи 13 липня. Афіни отримають 86 мільярдів євро протягом трьох років. В обмін на ці гроші в країні має бути введений режим економії. Він передбачає перетворення податкової та пенсійної систем, а також приватизацію держвласності на 50 мільярдів євро. У ході референдуму 5 липня 61,31 відсотка виборців  висловилися проти цих заходів.

14 липня Алексіс Ципрас заявив, що не вірить в успіх досягнутої з Євросоюзом угоди про вихід країни з боргової кризи, однак докладе всіх зусиль, щоб вона була реалізована. Засумнівалися в ефективності угоди і в Міжнародному валютному фонді.

Читайте також:  Порошенко і Меркель обговорили зустріч "нормандської четвірки"

Шукайте деталі в групі Facebook