facebook

В Україні поширюють фальшиві гроші: як розпізнати підробку

В Україні фіксують випадки поширення фальшивих грошей. Експерти повідомляють, що підроблені купюри можна розпізнати і самому, тому що якісні фальшивки зустрічаються рідко.



“Як правило, якість підроблених банкнот значно гірше, ніж справжніх. Але іноді розпізнати фальшивку буває досить складно”, – пояснює виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова. Про це повідомляється в матеріалі OBOZREVATEL.

Правила прості, розповідає Коробкова. Якщо їх дотримуватися, то ймовірність виявити в своєму гаманці несправжню банкноту буде вкрай низькою:

Варто з особливою увагою перевіряти купюру номіналом у 500 грн 2006 року випуску. Вони користуються особливим попитом у фальшивомонетників;

Не варто розраховуватися крупними купюрами у громадському транспорті, кіосках, маленьких магазинах, у яких не встановили на касах спеціальні детектори;

Варто ознайомитися на сайті НБУ з описом захисних елементів і зовнішнім виглядом поширених банкнот;

Поступово переходити на безготівкові розрахунки. Це не тільки убезпечить від фальшивок, але і дозволить уникнути крадіжки і втрати коштів (якщо ви всі свої гроші зберігаєте в банку, також варто обережно поводитися з банківською картою і дотримуватися всіх заходів безпеки).

Якісні підробки дійсно зустрічаються, але рідко. “Улюблена” купюра шахраїв – номіналом 500 грн. Хоча більшість несправжніх купюр низької якості, додає експерт.

Відзначимо, що найрідше підробляють купюри номіналом до 100 грн, так як це невигідно. Поліція час від часу “накриває” фальшивомонетників, які в домашніх умовах виготовляють валізи готівки.

Виробники підробок передають їх реалізаторам, а ті створюють акаунти в Telegram і розміщують інформацію на профільних форумах. Далі гроші відправляють “Новою поштою” або доставляють “скарбами”. У такому випадку товар передають “кладменам”, які ховають їх на вулицях і відправляють клієнтові карту та опис місця.

Читайте також:  Прикарпатець віддав шахраям за "виграний автомобіль" 32 тисячі гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.