facebook

Нове радіоперехоплення довело, що Донецьк обстріляли самі бойовики − штаб АТО

Керівництво АТО вчергове отримало докази того, що обстріли Донецька ведуть самі бойовики, щоб спровокувати українських військових на вогонь у відповідь, а надалі звинуватити ЗСУ в обстрілі Донецька. Про це заявив керівник української сторони Спільного центру контролю і координації генерал-майор Андрій Таран 




0E069012-C99D-4665-B8AE-529BDEB9E021_w640_r1_s_cx0_cy8_cw0

Таран зазначив, що українська сторона в СЦКК неодноразово просила російських генералів сприяти відведенню техніки бойовиків із житлових районів, однак бойовики продовжують чинити провокаційні обстріли із житлових районів окупованих міст, що призводить до відповідного вогню українських військових по супротивнику.

Разом з тим Таран та заступник керівника АТО на території Донецької та Луганської областей Сергій Галушко надали запис радіоперехоплення бойовиків угруповання «ДНР», в якому йдеться про обстріли Донецька 18 липня

Згідно з записом, обстріли велися з території Критого ринку в самому Донецьку, а не з українського боку, як заявляють бойовики.

«Орієнтовно о 20:00 почався обстріл із заборонених мінському домовленостями важкого озброєння. Він вівся з району Дурна Балка Калінінського району Донецька, з боку Макіївки. Обстріляли центральну частину міста Донецька: Ворошиловський район, район вулиць Панфілова, Щорса та вулиці Університетської», − сказав Галушко.
width=560
У суботу, 18 липня, в так званому «міністерстві оборони» угруповання «ДНР» заявили, що інтенсивність обстрілів із українського боку протягом останніх 24 годин підвищилася. За їхніми словами, були обстріляні Донецьк (Петровський і Київський райони й територія аеропорту), Ясинувата, Горлівка, Спартак, Залізна Балка, Червоний Партизан, Біла Кам’янка, Нова Ласпа і Широка Балка.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

Читайте також:  На Донбасі прощаються із зaгuблoю під час oбcтрілу проросійськими бoйoвикaми 15-річною Дарією (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook