facebook

На Полтавщині та Прикарпатті школярки наковталися таблеток

У Полтавській та Івано-Франківській областях зафіксували чергові факти отруєння дівчат-підлітків таблетками. На щастя, усіх трьох врятували.



Як повідомило “Кременчук Today”, 16-річну мешканку Полтавщини було госпіталізовано до міської дитячої лікарні увечері 2 березня. У неї діагностували медикаментозне отруєння знеболювальним препаратом “Но-шпа”.

Зокрема, дитина встигла випити 8 пігулок. Її доправили до лікувального закладу в стані середньої важкості та помістили в реанімаційне відділення.

Що стосується двох школярок із Калуші на Прикарпатті, то вони отруїлися парацетамолом, пише Kalush News. Обом також встигли вчасно надати медичну допомогу.

“До реанімаційного відділення дитячої лікарні Калуської ЦРЛ госпіталізували двох школярок – ученицю Калуського ліцею №10 2008 року народження та ученицю Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка, 2009 року”, – розповіла заступниця міського голови Калуша з медичних питань Наталія Кінаш.

За її словами, дівчата вжили доволі велику дозу ліків. Аби не викликати підозру у фармацевтів, вони купували препарат у невеликій кількості в різних аптеках. Відомо, що обидві школярки із благополучних сімей.

Як додала головна лікарка дитячої лікарні Ольга Герасимчук у коментарі для “Калуш FM”, учениця ліцею ім. Д. Бахматюка потрапила до лікарні, випивши 45 таблеток парацетамолу. Наразі її вже виписали додому. Що ж до другої дівчинки, то вона випила 70 таблеток. Її стан уже задовільний, але вона ще досі перебуває на лікуванні.

Читайте також:  В Україні дозволили вакцинувати проти коронавірусу всіх дітей у віці від 12 років, але є умови

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.