facebook

“Медики готові просто вийти, люди вмирають на очах”: лікарка із Закарпаття розповіла про колапс через COVID-19

Завідувачка ковід-відділення Закарпатської обласної клінічної лікарні ім.Андрія Новака Оксана Цімбота через спалах коронавірусу закликала владу ввести додаткові карантинні обмеження. Лікарка стверджує, що ситуація із COVID-19 є критичною. 



Про це лікарка сказала у своєму відеозверненні в Facebook.

“Хочу звернутися до влади: у нас ситуація критична. У нашому ковід-центрі ще зранку перебувало 145 хворих, уже поступило ще 10 людей. Ці всі хворі є кисневозалежні. Кисню та концентраторів уже не вистачає. Порожні ліжка є лише на коридорах, але вони не мають нічого, зокрема і медперсоналу. У такому режимі медперсонал не може працювати, люди просто “падають”. Система не витримує: зникає електрика, бо мережа не розрахована на напругу, коли у палатах є по 4 концентратори. Із 145 хворих зранку на кисні перебувало 120. Це все призведе до поганого кінця, бо хворі задихаються на очах. І ми не можемо їм допомогти”, – пояснила Оксана Цімбота.

При цьому медикиня зазначила, що люди, попри серйозний спалах коронавірусу, і далі продовжують масові гуляння. А тому вона запросила скептиків на “екскурсію” у ковідне відділення лікарні.

“Я б дуже хотіла, щоб ті, хто не вірить у COVID-19, ті, хто вважає, що це все не так, прийшли до нас. Ми їх одягнемо і, щоб вони просто на хвилинку подивились, що тут відбувається”, – наголосила лікарка.

Також завідувачка звернулась до влади із проханням вжити необхідних карантинних заходів, бо у медичній системі наступає колапс.

“Ми, лікарі, уже в тому стані, що готові поставити дипломи та вийти. Ми теж люди і ми вже фізично не можемо. І це вже не кажучи про моральну сторону, коли ми спостерігаємо за смертями”, – пояснила Оксана Цімбота.

Читайте також:  На Коломийщині син завдав ножових поранень батькові

Лікарка додала, що теперішній спалах COVID-19 є набагато небезпечніший, ніж це було раніше.

“Хворі “гаснуть” на очах. COVID-19 помолодшав: зараз ним хворіють дуже багато 40-річних людей. Якщо раніше хворими були старші люди із хронічними хворобами, то зараз це молоді, які не мають хронічних захворювань”, – наголосила Оксана Цімбота.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.