facebook

У МОЗ спрогнозували, коли COVID-19 піде на спад у “червоних” областях

Через посилення карантину у трьох областях червоної зони за 2-3 тижні спалах епідемії коронавірусу там має піти на спад.



Про це OBOZREVATEL сказав головний лікар Українського центру контролю і моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я Роман Родина, коментуючи відповідні епідеміологічні посилення в Івано-Франківській, Чернівецькій та Житомирській областях.

“За умови дотримання карантину як громадянами, так і суб’єктами підприємницької діяльності у червоних зонах за 2-3 тижні захворюваність має зменшитись. Загалом епідемічна крива по гострим вірусно-респіраторним інфекціям, до яких належить і коронавірус, починає йти на спад із другої половини березня, у квітні”, – уточнив Родина.

В той же час, за його словами, ріст епідемії коронавірусу в лютому-березні в Україні був досить прогнозованим. В цей період якраз починається навчання у школах та інститутах та росте інтенсивність спілкування людей після новорічно-різдвяних свят. Іякщо орієнтуватися на минулорічні графіки, то спад захворювання можливий із початку квітня.

Поміж іншим, у МОЗ відмітили, що завдяки посиленню карантину на Івано-Франківщині, спалах коронавірусу там вдалося стабілізувати. Очікують також і на стабілізацію епідемії в інших регіонах червоної зони, де вже посилили карантин – Житомирщині та Буковині. Найімовірніше, суворі обмеження введуть у Закарпатській, Вінницькій та Миколаївській областях.

Як повідомляв OBOZREVATEL, головний санітарний лікар Віктор Ляшко сказав, що в Україні підтвердився факт наявності британського штаму COVID-19. Він більш швидко передається від людини до людини. Тому це одна з причин спалаху хвороби в західних областях України.

Читайте також:  У Чернівцях дівчина під час стріму в Instagram протаранила джип (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.