facebook

Бойовики з “ДНР” закликають ОБСЄ засвідчити відведення їхньої бронетехніки

Бойовики терористичної “ДНР” закликають спостерігачів ОБСЄ засвідчити відсутність бронетехніки бойовиків на позиціях уздовж всієї лінії зіткнення



1401881595-6360

“Зважаючи на те, що спостерігачі ОБСЄ упродовж трьох останніх днів просто фізично не могли зафіксувати відсутність наших танків і бронетехніки у всіх населених пунктах, де вона базувалася, ми закликаємо їх зробити це у майбутні два дні”, – заявив Едуард Басурін, який називає себе “заступником міністра оборони” угруповання “ДНР” у вівторок, 21 липня.

“Завтра і післязавтра ми готові спільно з ОБСЄ та представниками Спільного центру з контролю і координації припинення вогню зробити об’їзд всієї лінії зіткнення, а також наших позицій, де раніше розташовувалася бронетехніка і танки”, – додав Басурін.

18 липня угруповання “ДНР” оголосило про рішення відвести від лінії зіткнення сторін озброєння калібру менше 100 міліметрів. 20 липня сепаратисти повідомили про відведення п’яти танків і 77 БМП.

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі відмовилася підтвердити відведення озброєнь калібром менше 100 міліметрів сепаратистами з угруповання “ДНР”.

Київ також піддав сумніву ці заяви, нагадавши, що раніше сепаратисти кілька разів “демонстрували” відведення озброєнь представникам ОБСЄ, а потім повертали техніку назад і продовжували обстріли.

Відведення озброєнь за межі буферної зони передбачене Мінськими угодами, підписаними 12 лютого.

Нагадаємо, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську у вівторок, 21 липня, вдалось узгодити відведення деяких видів озброєння від лінії зіткнення.

джерело http://www.radiosvoboda.org/content/news/27141765.html

Читайте також:  Росія готує вбивство одного з головних керівників "ДНР

Шукайте деталі в групі Facebook