facebook

У Великобританії випустять монети до дня народження принца Джорджа

Срібні пам’ятні монети вартістю п’ять фунтів будуть випущені обмеженим накладом 7500 штук.

1656429



Британська королівська сім’я в середу, 22 липня, відзначить другий день народження маленького спадкоємця, правнука Єлизавети II принца Джорджа.

Син герцога і герцогині Кембриджських Вільяма і Кейт – третій у черзі на британський престол.

До цієї дати в Британії викарбувана срібна пам’ятна монета вартістю п’ять фунтів з обмеженим накладом 7500 штук, повідомив королівський монетний двір. На монеті зображений небесний покровитель принца – святий Джордж (Георгій Змієборець), який перемагає дракона. На зворотному боці монети – зображення королеви Єлизавети II.

До дня народження Кенсінгтонський палац випустив також чергові офіційні фотографії малюка. Його портрет на руках тата – принца Вільяма – був зроблений на початку липня в маєтку Сандрінгем у день хрещення його молодшої сестри принцеси Шарлотти. Знаменитий фотограф Маріо Тестіно, який неодноразово фотографував герцога і герцогиню у важливі моменти їхнього життя, починаючи з оголошення про заручини, підловив усміхненого принца в той момент, коли він намагався вирватися з рук тата і тягнувся до об’єктиву.

День народження планується відзначити в заміській резиденції Сандрінгем у графстві Норфолк, куди молода сім’я перебралася в травні відразу після народження другої дитини. Гостей цього разу очікується не так багато, проте прабабуся Єлизавета II, швидше за все, відвідає правнука.

Бабуся і дідусь за татовою лінією – принц Чарльз і Камілла – привітають малюка тільки ближче до вихідних, коли повернуться з поїздки по країні. Не буде на святі і дядька – принца Гаррі, який перебуває в Африці, де займається благодійним проектом.

Як повідомляв Корреспондент.net, у Великобританії буде викарбувана серія пам’ятних монет на честь народження сестри Джорджа, доньки герцогині Кембриджської Кейт і її чоловіка принца Вільяма.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Кінець війни в Україні: Найважче буде 40-річним і ось чому

Шукайте деталі в групі Facebook