facebook

S&P підвищило рейтинг Греції на два щаблі

Довгострокові рейтинги Греції в національній та іноземній валютах підвищені з “ССС-” до “ССС +” зі стабільним прогнозом.

1656392



Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s (S&P) підвищило довгострокові рейтинги Греції в національній та іноземній валютах з “ССС-” до “ССС +” зі стабільним прогнозом, повідомляє ТАСС.

Разом з тим, S&P підтвердило короткострокові рейтинги країни в іноземній і національній валютах на рівні “С”.

“Можливість виходу Греції з єврозони скоротилася на 50% в рамках нашого прогнозу до кінця 2018”, – зазначив експерт агентства, підкресливши, що ризик збережеться доти, доки грецький уряд не реалізує успішно програму з погашення свого боргу.

Нагадаємо, Греція та ЄС домовилися про програму виходу з боргової кризи 13 липня. Афіни отримають 86 мільярдів євро протягом трьох років. В обмін на ці гроші в країні має бути введений режим економії. Він передбачає перетворення податкової та пенсійної систем, а також приватизацію держвласності на 50 мільярдів євро. У ході референдуму 5 липня 61,31 відсотка греків, які голосували, висловилися проти цих заходів.

Прем’єр Греції Алексіс Ципрас заявив, що не вірить в успіх досягнутої з Євросоюзом угоди про вихід країни з боргової кризи, однак докладе всіх зусиль, щоб вона була реалізовано. Засумнівалися в ефективності угоди і в Міжнародному валютному фонді.

20 липня Греція погасила прострочені боргові зобов’язання перед МВФ на 2 млрд євро.

Читайте також:  У Москві побили гендиректора фірми Мелодія

Шукайте деталі в групі Facebook