facebook

Депардьє став персоною нон-грата в Україні

Депардьє опинився в списку небажаних в Україні персон, до якого увійшли 600 діячів культури “з усього світу”.

1656379



Французькі ЗМІ повідомляють, що актор і прихильник Путіна Жерар Депардьє потрапив в “чорний список” Міністерства культури України і тепер є персоною нон грата в країні. Про це написало видання Оuest-France.

“Французький актор Жерар Депардьє був включений в “чорний список” України. Міністерство культури України вважає, що він є “загрозою національній безпеці”, – зазначає видання.

Повідомляється, що Депардьє опинився в списку небажаних в Україні персон, до якого увійшли 600 діячів культури “з усього світу”, – їм заборонено не тільки відвідувати країну, але і транслювати фільми з їхньою участю.

“Список буде опублікований 3 серпня”, – йдеться в публікаціях. У виданні припускають, що таке покарання Депардьє “заслужив” через свою симпатію до Путіна і висловлювання про Україну. Зокрема, згадується виступ актора під час кінофестивалю в Латвії, де він заявив, що “любить Росію і Україну, яка є частиною Росії”.

Зазначимо, що під час цьогорічного міжнародного кінофестивалю в Каннах Депардьє зізнався у своїй любові до Росії і України, хоча вже не згадував, що Україна є частиною РФ.

За даними Оuest-France, в “чорний список” також включені сербський режисер Емір Кустуріца, американські кінематографісти Олівер Стоун і Стівен Сігал і російські актори.

Нагадаємо, в 2013 році Депардьє вирішив залишити Францію і прийняв російське громадянство, а згодом назвав Росію “великою демократією”.

Читайте також:  Україна дозволила транзит російських літаків

Шукайте деталі в групі Facebook