facebook

Президент виступив за розширення спільних навчань з НАТО

Порошенко відзначив ефективність спільних тренувань військових на Яворівському полігоні.

1656942



Президент України Петро Порошенко на зустрічі з головнокомандувачем Об’єднаними силами НАТО в Європі, генералом Філіпом Брідлавом висловив зацікавленість у розвитку подальшої співпраці в оборонній сфері, у тому числі розширення програми спільних навчань. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Ми маємо ефективне військово-технічне співробітництво. У нас також є хороші перспективи для кооперації в питанні військових навчань”, – сказав Президент.

Крім того, глава держави відзначив ефективність спільних тренувань військових, зокрема на Яворівському полігоні.

У свою чергу, Брідлав позитивно оцінив наявний рівень співпраці між українськими та американськими військовими, зокрема в питанні спільних навчань. “Вся інформація, яку я отримую, свідчить, що навчання проходять дуже добре, що військові тренуються і виконують завдання на високому рівні”, – зазначив він.

Також Порошенко повідомив Філіпу Брідлаву про поточний стан врегулювання ситуації на Донбасі і наголосив, що Україна чітко дотримується Мінських домовленостей і наполягає на необхідності їхнього належного виконання всіма сторонами.

Президент подякував за підтримку і допомогу з боку США і НАТО в посиленні обороноздатності України. “Для нас це дуже важливе питання під час анексії Криму та агресії на Донбасі”, – сказав він.

Зі свого боку, Філіп Брідлав наголосив на необхідності продовження реформування Міністерства оборони. “Важко робити реформи, коли йде війна. Ми підтримуємо вас і будемо підтримувати надалі”, – запевнив він.

Нагадаємо, масштабні міжнародні військові навчання Saber Guardian або Rapid Trident-2015 стартували в понеділок, 20 липня, на Яворівському районі Львівської області.

Читайте також:  Депутата-хабарника від "Слуги народу" раніше затримували за крадіжку пива

Шукайте деталі в групі Facebook