facebook

СБУ виявила несанкціоноване втручання в реєстр ЗНО

Один з чиновників УЦОЯО повинен був поставити бали учасникам тестування за грошову винагороду.

1656922



Служба безпеки України виявила факти несанкціонованого втручання в реєстр зовнішнього незалежного тестування (ЗНО). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Службою безпеки виявлено та припинено несанкціоновану зміну посадовими особами Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО – ред.) МОН України інформації в “Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках розпочатого Генеральною прокуратурою кримінальної провадження спільна група СБУ, Генпрокуратури та міліції провела низку обшуків в приміщеннях УЦОЯО та квартирах чиновників.

На електронній поштовій скриньці одного з керівників відділу УЦОЯО були виявлені листування із зазначенням персональних даних учасників ЗНО та кількості балів, яку їм потрібно було поставити у відомості. У повідомленнях також вказані розміри грошової винагороди за ці протиправні дії. Крім того, в квартирі чиновника правоохоронці виявили 134 тисячі доларів, 80 тисяч гривень та 3 тисячі євро.

Повідомляється, що тривають слідчі дії. Зараз проводяться обшуки в одному з обласних філій УЦОЯО, транзитний сервер якого міг використовуватися для внесення змін в автоматизовану систему оцінювання.

Раніше генпрокурор Віктор Шокін заявляв про те, що керівництво Українського центру оцінювання якості освіти підозрюється у зловживанні службовим становищем, найближчим часом вони будуть затримані.

У свою чергу, в Міносвіти запевнили, що обшуки не несуть загрози для вступної кампанії, а затриманих в ході спецоперації немає.

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

Читайте також:  На Прикарпатті СБУ викрила трьох адміністраторів спільнот у соцмережах, де пропагувався регіональний сепаратизм

Шукайте деталі в групі Facebook