facebook

Європарламент: Конфлікт у Мукачевому негативно відбивається на іміджі України

Події на Закарпатті використовується російською пропагандою проти України.

1656919



Віце-президент Європарламенту Рішард Чарнецький на зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві заявив, що мукачівські події приносять шкоду іміджу України та відзначив активність проросійського лобі в Європейському Союзі.

“Віце-президент Європарламенту зазначив, що ситуація останніх днів навколо Мукачевого приносить велику шкоду іміджу України, оскільки використовується російською пропагандою проти України. Він зазначив зростаючу активність проросійського лобі в Європейському Союзі”, – повідомила прес-служба президента України.

У свою чергу Порошенко подякував Чарнецькому за його зусилля на підтримку України на шляху реформ і протидії російській агресії.

“Відкриття першого в історії офісу депутата Європейського парламенту в Києві є свідченням Вашої щирої підтримки і солідарності з Україною”, – наголосив президент України.

Порошенко також висловив сподівання, що після президентських виборів у Польщі досвід Чарнецького допоможе подальшому поліпшенню відносин між двома країнами, зміцненню позиції Польщі як адвоката інтеграції України в Європейський Союз і, зокрема, запровадженню безвізового режиму для українських громадян.

“Чарнецький підтвердив готовність Європейського парламенту підтримати Україну в питанні впровадження ЄС безвізового режиму для України в 2016 році, що буде служити потужним імпульсом модернізації та реформування країни в цілому”, – наголошується в прес-релізі.

Президент України і віце-президент Європейського парламенту обговорили ситуацію на Донбасі та хід виконання Мінських домовленостей. Чарнецький високо оцінив зусилля України у забезпеченні реалізації мирного плану, зокрема в частині конституційної реформи.

Чарнецький особливо відзначив, що Захід довіряє президенту України. “Для відносин Заходу з Україною та Польщі з Україною, Ви – найбільш серйозний партнер”, – сказав він.

Як повідомляв Кореспондент.net, 11 липня бійці Правого сектора вступили у протистояння з міліцією та місцевими бізнес-структурами в Мукачевому: сталася стрілянина з гранатомета і автоматів. Особи, які стріляли, сховалися в лісі і заявили, що складуть зброю, тільки якщо їм накаже їх лідер Дмитро Ярош. Вони пояснюють свої дії боротьбою з контрабандою, до якої, за їхніми твердженнями, причетні місцеві чиновники.

Читайте також:  Європарламент прийняв резолюцію про права біженців

Зазначимо, міліція і Правий сектор звинувачують один одного у стрільбі.

Шукайте деталі в групі Facebook