facebook

Цьогоріч 17 600 жителів Прикарпаття отримали закордонні паспорти

На Прикарпатті на сьогодні сім територіальних підрозділів Державної міграційної служби України — в Івано-Франківську, Богородчанах, Тисмениці, Коломиї, Надвірній, Калуші та Косові оформляють закордонні паспорти з безконтактним електронним носієм.

234001


“Обладнання для виготовлення біометричних паспортів встановлено у семи районах Прикарпаття. Окрім того, у цих підрозділах збільшено кількість робочих місць — по три у кожному районі, що значно покращило обслуговування громадян з віддалених населених пунктів краю”, — коментує начальник управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області Сергія Саїв.

Управління прагне забезпечити обладнанням для оформлення біодокументів у всіх районних підрозділах міграційної служби Прикарпаття, інформує прес-служба управління ДМС.

Для регіону це актуальне питання, оскільки ажіотаж навколо закордонних паспортів не вщухає, ідеться у повідомленні. За даними прес-служби управління ДМС, за два місяці 2015 року міграційна служба області виготовила паспорти громадянина України для виїзду за кордон понад 17,6 тис. особам, у тому числі 5 420 — біометричних, 12 336 — звичайних. Для порівняння, інформує прес-служба, за цей же період минулого року було оформлено 2 700 закордонних паспортів.

“Попит” громадян на біометричні паспорти є, але й від паспортів без електронних носіїв прикарпатці не відмовляються, відзначають в ДМС.

Читайте також:  Нововведення для українців: закордонний паспорт та ID-картку можна оформити за 10 хвилин не виходячи з дому

Шукайте деталі в групі Facebook