facebook

ЄС прийме рішення щодо санкцій проти Росії в червні – Туск

В Європі все ще сподіваються на мирне врегулювання конфлікту на сході України.

Багато країн Європейського Союзу виступають за те, щоб рішення про продовження санкцій проти Росії було прийнято на саміті ЄС у червні. Про це заявив голова Європейської Ради Дональд Туск, передає “Польське агентство новин”.

За його словами, в Європі все ще сподіваються на мирне врегулювання конфлікту на сході України. “Ніхто не готовий на силове вирішення в українському питанні”, – зауважив Туск під час свого візиту в США.

За його словами, віце-президент США Джозеф Байден на зустрічі з ним днем ??раніше в Білому домі, не вдаючись у подробиці, згадав про можливі постачання озброєння в Україну.

“Безумовно, це питання перебуває на порядку денному, але швидше поки всі хочуть уникнути такого драматичного розвитку подій, і все ще жевріє надія, що росіяни припинять свої агресивні дії. Тому ніхто сьогодні не готовий до рішень військового характеру”, – сказав глава Євроради.

При цьому Туск наголосив, що в Європі сьогодні немає консенсусу щодо поставок зброї в Україну.

Крім того, зазначив він, рішення про допомогу українській армії не відноситься до сфери повноважень ЄС, його можуть прийняти окремі держави-члени Євросоюзу.

Читайте також:  В Італії судитимуть двох офіцерів, які причетні до смерті 260 мігрантів

Шукайте деталі в групі Facebook