facebook

“Зняття 15% пенсій з працюючих пенсіонерів цілком коректне рішення” — економіст

Основне, що зробив уряд Яценюка, то це виконав бюджет минулого року та ухвалив бюджет поточного. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав економіст Олександр Жолудь. Водночас, очікуваних реформ українці не побачили.




614305_w_300

“Сьогодні дуже багато чого не залежить від Кабінету міністрів. Але водночас казати, що уряд зробив усе, що від нього залежить, також не можна. Раніше не була розпочата ціла низка реформ. Деякі зміни ухвалюються в авральному порядку зараз. Це стосується, зокрема, змін до пенсійної системи. Тобто ними можна було займатися набагато більший період часу. Так само це стосується конкурсу на головування “Укрзалізницею”, портами і т.д. Основне, що зробив уряд Яценюка, то це більш-менш виконав бюджет минулого року. Також було ухвалено бюджет поточного року плюс зміни до нього”, – каже експерт.

Він також позитивно охарактеризував зміни до пенсійного законодавства.

“Зняття 15 відсотків пенсій з працюючих пенсіонерів цілком коректне рішення. Враховуючи ситуацію, в якій опинилася країна та й у попередні роки, у нас був досить значний дефіцит Пенсійного фонду. Його необхідно якимось чином скорочувати. Чи ми зменшуємо пенсії усім, чи ми підвищуємо пенсійний вік, чи іншим речами”, – зауважує Жолудь.

Читайте також:  Фондові ринки США закрилися зниженням

Шукайте деталі в групі Facebook