facebook

Кварцяний: Футболісти вирішили влаштувати якусь показуху перед Шахтарем

Віталій Кварцяний прокоментував поразку Волині від Шахтаря у другому турі чемпіонату України.

1657495



“Футболісти сьогодні старалися, але вирішили влаштувати якусь показуху перед Шахтарем. Суперник грав без кількох лідерів, і цим можна було скористатися. Давали завдання грати серйозно, дотримуватися дисципліни, бути впевненими в собі і реалізувати спортивну злість, футбольну агресію.

Як бачите, цього не сталося. Були ситуації, які потрібно було загострювати. Наприклад, у Кобахідзе був гольовий момент, який він повинен був завершити ударом. Як гравець такого рівня не реалізовує? Рахунок стає 3:2, і все змінюється …

Матею давали завдання грати гостро, заходити глибше в штрафний. Один раз зайшов, збили – пенальті. Більше він у штрафний не заходив. Говорив Хомченкові: “Вмієш з м’ячем працювати – йди в штрафний, не треба пасувати назад”. А він тільки один пас врозріз на Петрова дав. Він міг сам вриватися в штрафний, але не йде – боїться.

У футболістів дуже слабка психіка: бояться гостроти, силової боротьби, не можуть пожертвувати собою, як Олександр Матросов. Насонов впав – спина, грати не може. Я хотів Деду випустити, він найбільш злий у команді. Йому 16 років, він може забити. Я його найближчим часом випущу.

З Шахтарем треба грати сильніше, ніж зазвичай. Мати запас агресії, підправити свої недоліки. А якщо ми свої можливості не відображаємо, то завжди будемо виглядати нижче Шахтаря. Почали нормально, а потім такі дитячі голи отримали. Четвертий гол взагалі розчарував. Можна було догравати матч: нехай уже буде 3:1, або ми заб’ємо другий … Неприємно і нам, і вболівальникам. Можна було краще, наприклад, 4:3. Я не задоволений.

Не можна грати в “американку” або якийсь цирк показувати, треба швидко переходити центр поля, як Шахтар, завершувати атаку ударом. Про це говорили, відпрацьовували на тренуваннях. А сьогодні до воріт доходимо і впоперек граємо, а всі футболісти бояться, щоб не вдарили і не штовхнули. Як так можна? Шахтар треба загризти і перекусити, а Волинь втрачає свою агресію. Це не залежить від нас, тренерів. Є добір гравців – отже, такий рівень. Є пуделя і болонки, а є вівчарки – в цьому вся різниця”, – зазначив Кварцяний.

Читайте також:  «Шахтар» продовжить виступи у Лізі Європи

Раніше повідомлялося, що Шахтар розгромив Волинь 4:1 у матчі другого туру чемпіонату України.
За матеріалами: ФК Шахтер

Шукайте деталі в групі Facebook