facebook

РаSSєйські окупаційні сили продовжують провокаційні дії проти Грузії

Парламент Грузії 24 липня прийняв резолюцію, якою засудив дії російських військових на лінії, що розділяє Цхинвальський регіон від решти Грузії. Окупанти встановили там нові покажчики т.зв. “кордону” поблизу з автомагістраллю Схід-Захід, де також проходить і частина нафтопроводу Баку-Супса.

Резолюцію «Про чергові провокаційн



і дії окупаційних сил Російської Федерації відносно Грузії», підтримали 82 депутати, протижодного.

Прийнятою резолюцією Парламент засудив «агресивні дії» Росії за останній час, які є «продовженням політики порушення суверенітету і територіальної цілісності Грузії, де-факто анексії окупованого регіону, грубого порушення прав людини на майно і переміщення, етнічної чистки».

«Ці провокаційні» дії, згідно з резолюцією, суперечать зусиллям Грузії, спрямованим на забезпечення регіональної та європейської безпеки, в рамках яких, «незважаючи на радикальне протистояння», Тбілісі «обрав шлях переговорів з метою врегулювання відносин з Росією», а також які є «спробою сприяти європейської та євроатлантичної інтеграції Грузії».

У резолюції Парламент Грузії закликає уряд «інтенсивно продовжити» винесення позиції країни з даного питання на міжнародну арену, в тому числі і в «формат СБ ООН», а також на Женевські міжнародні дискусії.

Джерело – http://www.apsny.ge/2015/conf/1437802316.php

Читайте також:  Тренер збірної України: У матчі з Грузією не все вдалося виконати

Шукайте деталі в групі Facebook