facebook

Семенченко: “Донбасу” наказали залишити Широкине

Семенченко повідомив, що бійцям зачитали розпорядження про виведення із Широкиного.

1658298



Бійцям “Донбасу” зачитали розпорядження командувача сектором “М” про виведення із Широкиного Донецької області. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп Семен Семенченко.

“За інформацією офіцерів “Донбасу”, вранці на шикуванні начальником штабу угруповання Нацгвардії було зачитано розпорядження командувача сектором “М” генерала Федорова. На виконання наказу Муженка, батальйон, що бореться на передовій 1,5 року, з них півроку в Широкиному, планують вивести (з міркувань секретності напишу – дуже далеко від передової). Розпорядження на руки не дали”, – написав він.

За його словами, ввечері 25 липня жителі Маріуполя почали підготовку до мітингу проти виведення військ із Широкиного.

“Вимагають Порошенка в Маріуполь. Просять допомоги у патріотів з інших областей України”, – додав він.

Раніше бійці батальйону заявляли, що не збираються залишати Широкине (Донецька облкасть). Крім того, військові повідомили, що жителі Маріуполя та навколишніх сіл Донецької області виступають проти демілітаризації.

Як повідомляв Кореспондент.net, 2 липня сепаратисти пішли із села Широкине, зараз вони зайняли позиції на схід від цього населеного пункту. Днем раніше в ДНР оголосили Широкине демілітаризованою зоною.

23 липня відбулася телефонна розмова лідерів “нормандської четвірки”. Співрозмовники закликали до відведення озброєнь у Донбасі і попросили місію ОБСЄ, а також експертів Спільного центру з контролю АТО знайти рішення для виведення українських військ ізШирокиного.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  На Донбасі медик витягла пораненого бійця з-під кулеметного обстрілу: фото героїні

Шукайте деталі в групі Facebook