facebook

Стали відомі імена десяти осіб, ймовірно, причетних до подій у Мукачевому

За неофіційними даними, співробітниками МВС попередньо були встановлені особи десяти з 13 ймовірних учасників інциденту у спорткомплексі “Антарес” і перестрілки біля заправки “Народне”.

REUTERS


Дев’ятеро з них — місцеві жителі.

Це: Роман Стойка (позивний “Чесний”), Руслан Каганець (позивний “Комендант”), Артур Керімов (позивний “Люстратор”), Олександр Форкош, Олександр Сабо, Едуард фон Гутенберг, Володимир Бурча, Роман Мунчак, Владислав Пугинський. Один — 18-річний Родіон Горбенко, уродженець Слов’янська, який переїхав на Закарпаття після початку війни.

Видання зазначає, що четверо з цього списку фігурують в оприлюдненому закарпатською газетою “Трибуна” переліку осіб, розшукуваних Ужгородським військкоматом. Особливої уваги удостоївся 31-річний етнічний німець фон Гутенберг. У списку “Трибуни” поряд з його іменем у дужках дописано — “попередня прізвище Йовбак”.

Варто наголосити, що мукачівський інцидент виявився занадто гучним, щоб влада могла дозволити винним уникнути покарання. Але винними можуть призначити не всіх. А визнані винними можуть виявитися членами “Правого сектору”.

“Є версія, що саме це запропонували Ярошу в рамках “нульового варіанту”. “Правий сектор” буде офіційно заперечувати формальну належність до ПС тих, кого визнають винним. Винних оголосять в розшук. Можливо, не знайдуть… Всіх інших можуть амністувати після рішення суду, і відправлять спокутувати провину в зону АТО. Наскільки життєздатна ця версія, покаже час”, – йдеться в статті ZN.UA.

У Мукачеві 11 липня сталася стрілянина. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між учасниками «Правого сектору» і людьми з оточення народного депутата Ланьо. За версією представників «ПС», Ланьо сам викликав їх на переговори, оскільки «ПС» почав заважати потоків контрабанди.

24 липня стало відомо, що депутат Ланьо втік з України.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України – створення злочинної організації і ч. 3 ст. 258 – терористичний акт.

Читайте також:  У Тернополі чоловік відкрив стрілянину на дитячому майданчику

Кілька бійців «Правого сектора» після стрілянини ховаються в лісі на Закарпатті.

джерело http://zn.ua/UKRAINE/stali-izvestny-imena-10-iz-13-uchastnikov-sobytiy-v-mukachevo-183569_.html

Шукайте деталі в групі Facebook