facebook

В Івано-Франківську починають розглядати заявки підприємців на розміщення літніх майданчиків

В Івано-Франківську починають розглядати заявки підприємців на розміщення літніх майданчиків.




litnyk

Попри спроби громади обмежити розміщення наметів біля шкіл і культових споруд, відповідні зміни до Положення про порядок розміщення літніх торгових майданчиків влада не внесла.

 

Про це йшлося на засіданні постійної депутатської комісії з питань промисловості, підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму.

 

“Вийшло сонце – і підприємці вимагають літників”, – зазначив голова комісії Олександр Бубен.

 

Начальник управління торгівлі МВК Олег Ганчак повідомив, що до управління із заявками на розміщення літників вже звернулися 13 підприємців.

 

Десяток заявок комісія вже розглянула і передала на розгляд міськвиконкому як такі, до яких нема зауважень з боку департаменту архітектури.

 

Як нагадав Ганчак, минулого року із заявками на літні майданчики в управління торгівлі звернулися 152 підприємці. Тоді задовольнили 106 заявок.

 

Олександр Бубен поцікавився, чи враховані зауважаення і пропозиції до положення про порядок розміщення і облаштування літників в Івано-Франківську, які депутати і громадськість висловлювали минулого року. Як виявилося – ні.

 

“Були пропозиції обмежити розміщення літників поблизу шкіл, культових споруд і пам’яток архітектури, – пояснив Ганчак. – Але не внесли, бо для цього мали би пройти громадські слухання. А взагалі, немає прописаного механізму. А от від підприємців до управління торгівлі виконкому не надходило жодних письмових заяв про зміни до Положення. А це вимога, щоби їх розглядати і вносити”.

Читайте також:  ШЕСТЕРО П’ЯНИХ СТУДЕНТІВ ЛІЗЛИ КУПАТИСЯ В ОЗЕРО. ЇМ НА ЗАВАДІ СТАЛИ РЯТУВАЛЬНИКИ

Шукайте деталі в групі Facebook