facebook

Глава КСУ потрапив у ДТП, у Києві відбулася хресна хода

Україна вирішила скасувати додатковий імпортний збір

1659064


Україна має намір скасувати додатковий імпортний збір з 1 січня 2016 року. Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва. “Додатковий імпортний збір, вже ухвалено рішення, що він буде скасований з 1 січня 2016 року”, – повідомила вона.

У Китаї впав фондовий ринок

Китайський фондовий ринок закрився рекордним за останні вісім років падінням. Так, фондова біржа Shanghai Composite закрилася з падінням майже на 8,5%, до 3725,56 пункту. Інша китайська біржа Shenzhen Component завершила свою роботу в понеділок з падінням 7,59%, впавши до 12493,05 пункту.

Індекс трудової активності знизився до 15-місячного мінімуму.

У Львові невідомі кинули коктейль Молотова до відділення Сбербанка Росії

У Львові в ніч на 27 липня невідомі підпалили відділення Сбербанка РФ, а також розбили вікна в будівлях ще двох відділень. У приміщення банківської установи на вулиці Валовій невідомі кинули горючу суміш (“коктейль Молотова”), в результаті чого виникла пожежа. На місце події прибули рятувальники, які загасили вогонь.

Стартував відбір в поліцію Дніпропетровська та Ужгорода

27 липня відбір майбутніх співробітників патрульної поліції почався в УжгородіЗакарпатської області та Дніпропетровську. Прийом заявок в Ужгороді триватиме до 11 серпня, а в Дніпропетровську – до 14 серпня. Крім того, претенденти можуть заповнити анкету в режимі онлайн на сайті МВС.

Водночас в Ужгороді новий патруль презентували губернатор області Геннадій Москаль, радник міністра МВС Ека Згуладзе, начальник поліції регіону Сергій Князєв і куратор служби Мустафа Найєм.

У Києві відбулася багатотисячна хресна хода

У Києві відбулася багатотисячна хресна хода на честь Дня хрещення Русі та 1000-річчя від дня смерті князя Володимира. Через заходи в центрі столиці утворилися затори.

Голова Конституційного суду України Юрій Баулін потрапив у ДТП в Полтавській області та перебуває в одній з полтавських лікарень в реанімації. На момент ДТП Баулін був на пасажирському сидінні. У потерпілого голови Конституційного суду черепно-мозкова травма, рвані рани голови і ніг.

Читайте також:  У Запоріжжі 17-річна дівчина на чужій автівці в'їхала у копів, збила двох пішоходів і зникла (відео)

За попередньою інформацією, водій легковика Toyota Camry зіткнувся з автомобілем Nissan. В результаті ДТП водій автомобіля Nissan та двоє пасажирів загинули.

ДТП сталася напередодні засідання з питання змін до Конституції. У зв’язку з цим з КС почав оцінку конституційності внесень змін до Основного Закону за відсутності голови.

Moody’s назвало дату можливого дефолту в Україні

Виплата України 24 липня процентного доходу за єврооблігаціями з погашенням у липні 2017 року не усуває ризик введення країною мораторію на наступні зовнішні виплати, який, по суті, дорівнює технічному дефолту. Про це йдеться в огляді міжнародного рейтингового агентства Moody’s Investors Service.

Разом з тим, вважають аналітики агентства, реальна загроза введення мораторію наступить у вересні, коли Міжнародний валютний фонд (МВФ) та інші міжнародні кредитори України вимагатимуть від її уряду конкретної угоди з приватними кредиторами.

У Харкові горів інститут радіовимірювань

У Харкові горіла будівля Науково-дослідного інституту радіовимірювань. Адміністрація до приїзду рятувальників вивела з будівлі більше 20 співробітників. Площа пожежі склала близько 200 кв.м. Пожежі була присвоєна третя категорія складності. На місці працювали 16 відділень і три автодрабини.

Нову форму армії України показали в Міноборони

Міністерство оборони України показало нову форму для військових різних родів військ. Презентація обмундирування відбулася на зустрічі глави держави з “Волонтерським десантом” у Києві. Зокрема, були представлені зразки семи комплектів нової форми ЗСУ: парадної і польової.

Серед змін – нові кольори і камуфляж форми для різних видів військ. У новій формі відмовилися від п’ятикутної зірки і повернулися до чотирикутної, яка використовувалася в Українській Галицькій армії. Також запроваджено окремий колір кітеля для спецвійськ.

Читайте також:  П'ятниця 13-го далася в знаки: на Прикарпатті трапилася дивна ДТП

Президент Петро Порошенко заявив про необхідність вводити нові українські звання в армії. За його словами, ініціатива замінити “молодшого лейтенанта” на “хорунжого”повністю відповідає і українським традиціям, і євроатлантичним прагненням України.

Росія порушила справу за обстріл росіян на кордоні з Україною

У прикордонуправлінні ФСБ Росії в Ростовській області заявили, що військовослужбовець, який перебував на українському пункті пропуску “Красна Талівка”,відкрив вогонь по громадянах Росії, які вирішили сфотографуватися на фоні КПП. Один з потерпілих госпіталізований з пораненням грудної клітки.

Українська сторона, у свою чергу, спростувала ці звинувачення і заявила, що дана інформація є провокацією.

Тим часом Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом обстрілу з території України двох росіян.

Шукайте деталі в групі Facebook