facebook

Італійські депутати також вирішили відвідати Крим

Також стало відомо про ще дві можливі поїздки до Криму європейських парламентських делегацій.

1659578



Слідом за парламентаріями з Франції рішення відвідати Крим ухвалили італійські депутати.

Про це “Коммерсанту” повідомив один з ініціаторів поїздки, депутат від руху “П’ять зірок” Манліо ді Стефано.

Втім, якщо у випадку з французькою делегацією йшлося про представників однієї з провідних політичних сил країни, партії “Республіканці” екс-президента Франції Нікола Саркозі, то в італійську групу поки увійшли депутати від популістського руху, що виступає з антиєесівськими та антиамериканськими позиціями.

Також стало відомо про ще дві можливі поїздки до Криму європейських парламентських делегацій.

“Ми прийняли рішення приїхати до Криму і Москви в складі делегації від італійського руху “П’ять зірок”. Днями я зв’яжуся з представниками посольства Росії в Римі, щоб розпочати організацію візиту”, – заявив Стефано.

За його словами, поїздка намічається на початок жовтня.

Групу парламентаріїв від восьми до десяти осіб очолить Алессандро ді Баттіста – член парламентського комітету у закордонних справах. До минулого тижня він також обіймав посаду віце-голови Палати депутатів.

За словами співрозмовників “Ъ”в італійській делегації, відвідати Москву і Крим їм запропонував заступник голови комітету з міжнародних справ Ради федерації РФ Андрій Клімов. Мета поїздки – “з перших рук дізнатися про те, як живуть люди в Криму після “референдуму” 2014 року”.

Зазначається, що депутати усвідомлюють, що надалі їм може бути відмовлено у в’їзді в Україну, тому подумують про те, щоб спробувати узгодити свою поїздку не тільки з Москвою, але і з Києвом.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня група французьких депутатів відвідала Крим.

МЗС Франції заявило, що візит 10 французьких парламентаріїв на анексований півострів є їхньою особистою ініціативою і порушує міжнародне право.

Читайте також:  Побачивши інтерв'ю Путіна, росіяни почали переживати за його здоров’я

Київ вже готує заборону на в’їзд даними депутатам на територію України, але самих французів це не особливо турбує. У Криму вони зустрілися з місцевим керівництвом, купили футболки з Володимиром Путіним і пообіцяли “привезти інший образ” півострова до Франції.

Шукайте деталі в групі Facebook